Gløgg mandag morgen

Ved skolestart mandag 13. desember ble 150 elever fra allmenn påbygg og medier og kommunikasjon møtt med julesang, gløgg og pepperkaker servert av avdelingens lærere.

  • Av Ann-Mari Henriksen

Det var bare smil å se ettersom elevene dukket opp på morgenen og ble møtt av avdelingsleder Randi Aarskaug og resten av lærerne i bygg G. De fikk med seg noe varmt i koppen inn til undervisning. Etter en kort undervisningsøkt ble lysene slukket og barn fra Aronsløkka barnehage sang Santa-Lucia-sangen. Småbarna sjarmerte både elever og ansatte mens de delte ut lussekatter og sang for full hals. Det er tredje år på rad at barnehagebarna har bidratt med julestemning og Lucia-sang.

- Det er viktig å sette at tid til å løfte hverdagen litt, en myk oppstart i dag, gir oss sikkert mer å gå på, forteller avdelingsleder Randi Aarskug.

 

Vet du?
Santa Lucia er en vintertradisjon som markeres i Skandinavia og Tyskland den 13. desember. Deler av tradisjonen kan føres tilbake til vikingenes lysfest, mens Lucia-messe er en religiøs høytidsdag til minne om Santa Lucia, som var italiensk.


Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.