Gløgg mandag morgen

Ved skolestart mandag 13. desember ble 150 elever fra allmenn påbygg og medier og kommunikasjon møtt med julesang, gløgg og pepperkaker servert av avdelingens lærere.

Det var bare smil å se ettersom elevene dukket opp på morgenen og ble møtt av avdelingsleder Randi Aarskaug og resten av lærerne i bygg G. De fikk med seg noe varmt i koppen inn til undervisning. Etter en kort undervisningsøkt ble lysene slukket og barn fra Aronsløkka barnehage sang Santa-Lucia-sangen. Småbarna sjarmerte både elever og ansatte mens de delte ut lussekatter og sang for full hals. Det er tredje år på rad at barnehagebarna har bidratt med julestemning og Lucia-sang.

- Det er viktig å sette at tid til å løfte hverdagen litt, en myk oppstart i dag, gir oss sikkert mer å gå på, forteller avdelingsleder Randi Aarskug.

Vet du?
Santa Lucia er en vintertradisjon som markeres i Skandinavia og Tyskland den 13. desember. Deler av tradisjonen kan føres tilbake til vikingenes lysfest, mens Lucia-messe er en religiøs høytidsdag til minne om Santa Lucia, som var italiensk.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.