Fire ungdomsbedrifter i drift på RM

Avdeling for restaurant- og matfag har etablert fire nye ungdomsbedrifter (UB) i høst.

De fire bedriftene har ulike tilbud og åpningstider:

- Matbua UB: fredag fra kl. 11.00 – 13.00. Produkter: Lasagne, fløtegratinerte poteter, pizza, pølser, lunsjkaker, karbonader, baconburger, potetsalat.

- Tasty UB: fredag fra kl. 11.00 – 13.00. Produkter: Baker- og konditorvarer.

- Casa de Åssia UB :onsdag fra kl. 11.00 – 14.00. Produkter: Pizza, etter hvert salater og andre pizzalignende produkter.

- Lille Bagatelle UB: Onsdag fra kl. 11.00 – 14.00. Produkter: Lunsjrestaurant.

UB som pedagogisk metode
Skolens virksomhetsplan sier at alle avdelinger skal ha minst en ungdomsbedrift årlig. Både elever og lærere er fornøyd med ungdomsbedrift som utgangspunkt for ordinær opplæring i programfagene: - Det er en annen setting på kjøkkenet enn en vanlig skoledag, mye mer selvstendig arbeid, og ungdomsbedrift gir oss mer frihet til å utvikle oss faglig, mener elevene bak ungdomsbedriften Lille Bagatelle.

Faglærer Sølvi Haugen er også fornøyd med at elevene ser ut til å være ekstra motivert for å jobbe i sin egen bedrift. Les enda mer om ungdomsbedriftene på RM i Drammens tidende, klikk her!

Også andre avdelinger har ungdomsbedrifter. Både avdelingene for design og håndverk, medier og kommunikasjon, helse og sosialfag har etablert - eller er i ferd med å etablere - ulike ungdomsbedrifter.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.