Fem nominasjoner i nasjonal filmkonkurranse

Nominasjonene er i kategoriene beste dokumentarfilm og fagprisen for beste foto. I tillegg er tre av totalt seks nominerte i kategorien filmmanus fra Åssiden vgs.

- Vi deltar med åtte filmer i årets Amandus filmfestival. Vi er nominert i dokumentar med filmen "Livet under 1.30", samme film er også nominert til fagprisen for beste foto. I tillegg er hele 3 av 6 nominerte i den nasjonale manuskonkurransen er fra Åssiden vgs, forteller avdelingsleder Randi Aarskaug begeistret.

Storeslem i manuskonkurranse?
Åssiden videregående skole har gjennom årene bevist at vi har landets flinkeste elever i å skrive gode filmmanus. I flere år har våre elever dominert konkurransen. Det er i år tredje gang av halvparten av de nominerte manusene fra Åssiden. I fjor ble den nasjonale konkurransen også vunnet av en Åssiden-elev, Ina Ina-Eline Bjørnson som nå går i VG2 på medier og kommunikasjon.

- Det er sikkert flere forklaringer på at vi gjør det så sterkt i manuskonkurransen hvert eneste år, uansett er dette kjempemoro både for elever og lærere, sier Randi Aarskaug.

Stor konkurranse
Til årets filmfestival ble det sendt inn 256 bidrag i 9 kategorier. Dokumentarfilmen "Livet under 130" handler om Åsne Alstad Hanto, som spiller seg selv. Åsne har laget filmen sammen med Magnus Lundteigen Mohus og Marte Kaare.

Amandus filmfestival er for barn og ungdom, og festivalen har vært gjennomført i 24 år. Les mer om Amandus filmfestival her

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.