Buskerud-cup for kokkelærlinger

Buskerudcup for kokkelærlinger ble gjennomført på Åssiden vgs i uke 42. Et sammenslått lag stakk av med seieren.

Årets råvarer var kylling, Salmalaks og norske epler. Maten ble servert til spesielt inviterte gjester etter 5 timers intens jobbing. Konkurransen gir uttak til Østlandscup og Norgescup. Totalt deltok fire lag fra Buskerud fylke. Hele 3 av de 8 deltakende lærlingene har tidligere vært elever på Åssiden videregående skole.

Skolens nåværende elever fungerte som hjelpere for lagene, og hvert lag fikk en elev som skulle assistere dem i arbeidet. Skolens elever serverte også maten som lages både til gjester og til dommere, og lærere hjalp til med organisering og gjennomføringen av konkurransen. - Det er veldig inspirerende for elevene våre å se så dyktige lærlinger i arbeid, forteller faglærer Sølvi Haugen fornøyd.

Vinnerne ble...
Et sammenslått lag fra Sundvolden hotell og Tjuvholmen stakk av med seieren. Laget besto av lagleder Bent Borge Hansen, lærlingene Kaja Gilbert og Mathias Dos Santos. Andreplass gikk til laget fra Strand restaurant og Glass brasserie og bar med lagleder Lisbeth Håvik, lærlingene Cathrine Sannes og Ivan Hame.

I tillegg deltok First hotell (Anders Lysell og Tonje Bråthen), Kleivstua (lagleder Odd- Ivar Haglund, lærlingene Emil Skrutvold og Liridon Osmani)

Dommere var Harald Kvist, oldermann Kokkenes Mesterlaug Oslo, Stine Frøiland og Morten Haakenstad fra Kokkenes Mesterlaug Drammen.

Vi gratulerer og ønsker lærlingene lykke til i videre arbeid!

Foto: Roger Mikkelsen

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.