Besøkte college i Edinburgh

Vg3 på Medier og kommunikasjon er denne uken på studietur til Edinburgh. Tirsdag besøkte elevene Jewel & Esk College, hvor over 7000 elever utdanner seg innen forskjellige yrkesfag.

Våre elever hektet seg på linjen for TV-produksjon. Etter omvisning på skolen, ble elevene med ut på location for å gjøre opptak. - Jeg ble imponert over alle spesialrommene og hvor bra utstyr de har. Filmutstyret de brukte var veldig profesjonelt, syntes Markus Dahlmann Sanden. Spesielt for medielinjene er at de har full digital flyt i produksjonen. - Ikke en gang BBC kan skilte med det, skrøt faglærer Willy Pettigrew.

Lik humor på tvers av land
- Det virket som de har et veldig godt miljø. Nesten så jeg kjente igjen stemningen fra MK på Åssiden. Jeg tror medielærere har litt lik humor på tvers av landene jeg, humret Hanna Mjøsund etter presentasjonen av multimedieundervisningen ved skolen.

Elevene som utdanner seg innen restaurant- og matfag driver skolens kantine. Flere typer middagsretter, salatbar, supper og baguetter imponerte også elevene fra Åssiden, som fikk nyte en hel times lunsjpause sammen med collegestudentene i Edinburgh.

"Bloginburgh"
Vg3 skal være i Edinburg hele uke 44, og for eksempel også besøke Edinburgh College of Art. Mediaelevenes oppgaver er blant annet knyttet til formatet blogg, og oppgaven heter selvfølgelig "Bloginburgh".

Du kan lese elevenes blogger fra turen her!

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.