Besøk fra Polen, Tyskland og Ukraina

Åtte fagpersoner med ulikt ansvar for fagopplæring, karriereveiledning og ungdom som faller ut av opplæringssystemet besøkte Åssiden i uke 41.

  • Av Ann-Mari Henriksen

Karrieresenteret i Drammen tok initiativet til besøket fordi gjestene gjerne ville besøke en videregående skole innen yrkesfaglig utdanning, og var spesielt interessert i omvisning på verksteder i tillegg til info om rådgiving og karriereveiledning.

Delegasjonen besto av tre personer fra Nasjonalt senter for utvikling av Karrieresentre i Polen, to karriereveiledere fra Tyskland og tre fagpersoner fra Ukraina, blant annet visepresidenten for et universitet. De siste to hadde stillinger innen fagopplæring i departement og opplæring av ungdom som faller ut av opplæringssystemet.

 

- Denne delegasjonen ville besøke Åssiden vgs fordi vi har et bredt tilbud, mye på gang og fordi skolen gjør seg positivt bemerket i mange henseender. Karrieresenteret melder at de besøkende var svært fornøyde, og at de hadde fått ideer som de ville ta med seg tilbake til hjemlandet,, forteller spes. ped. ansvarlig Rønnaug van der Meer.

De prominente gjestene fikk lunsj tilberedt og servert av elever på RM og omvisning i flere verksteder og bygg. I tillegg til Åssiden vgs besøkte delegasjonen blant annet biblioteket på Kongsberg, ungdomsskoler i Drammen og VOX i Oslo.


Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.