Åssiden Dataparty 2011 en suksess

Omtrent 80 ungdommer kjempet om premier, heder og ære på IKT-klassenes dataparty den første helgen i april.

Rundt halvparten av deltakerne var elever fra Åssiden vgs, resten var ungdommer fra andre skoler i distriktet. Etter at alle hadde betalt og fått armbind som symbol på at de var rette deltakere startet de med å rigge opp pc'en. Når klokken viste kl.2000 begynte folk å melde seg på konkurransene.

De to hovedkonkurransene var CS1.6 og StarCraft2 som ble gjennomført etter planen. CS1.6 spilles ved at det er 2 deltakere på hvert lag, mens StarCraft2 spilles en mot en. Konkurransene startet med innledene runder, semifinale og ble avsluttet med en finale. Vinnerne av CS1.6 ble kåret kl.0200 og StartCraft2 like etterpå. Vinnerne på CS1.6 var Eirik andersen og Chrisitan Bulow og vinneren av SC2 var Einar Baumann. De vant henholdsvis 3000,- på deling og 1000,- for 1.plass på StarCraft2.

- I tillegg til mange flotte og engasjerte ungdommer holdt rundt 10 voksne tilsyn og passet på at det gikk ordentlig for seg, forteller faglærer Robert Seibt.

Høy stemning
Stemningen var fantastisk med god musikk og artige innslag vist på storskjerm på scenen. Alle deltakerne ga tilbakemelding om at dette hadde vært et utrolig flott dataparty og en kjempeopplevelse å delta. - Det var meget stor aktivitet og et høyt faglig nivå på deltakerne, både data og spillmessig. Alle var positive, blide og innstilt på å ha det gøy. Det har heller ikke vært noen episoder av negativ art og oppførselen til deltakerne har vært eksemplarisk. Spillkonkurransene ble gjennomført med et ekstremt stort engasjement fra alle som deltok, sier Robert Seibt.

Mye utstyr, stor jobb
- IKT-elevene våre har lært at å arrangere et slikt stort arrangement krever mye planlegging fra mange personer som må samarbeide sammen for å få det til. Arrangementet er knyttet tungt opp mot læreplanen der svært mange kompetansemål inngår og elevene har virkelig fått prøvd seg på brukerstøtte i praksis, forteller Robert Seibt. Tilsammen har IKT-gjengen kablet og lagt opp ca. 2200 meter av forskjellig nettverkskabler. Det ble satt opp 14 switcher og 5 servere, prosjektor, lydutstyr, 2 stk. 63A strømkurser som har fordelt strøm til alt utstyret, samt over 230 skjøteledninger og tilhørende utstyr.

Elevene var svært fornøyde med gjennomføringen og kanskje motivert flere til å gå videre innen IKT som lærling eller på høyskole. Deltakerne var også fornøyde og spurte om de skulle arrangere et dataparty til i år, men tiden strekker ikke til. - Vi er ikke helt ferdig med oppsummering av arrangementet enda, men vi kan nok allerede nå si at dette vil vi forsøke å ha som et årlig prosjekt, avslutter faglærer Robert Seibt.

Og da er kanskje en ny tradisjon født?

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.