4. klasse testet videregående

I uke 8 testet 24 elever fra Hallermoen barneskole hvordan det er å være elev på restaurant- og matfag. VG1-elevene var lærere for fjerdeklassingene.

- Hensikten med besøket er allerede nå å vise de yngste hvilke muligheter som ligger i en bransje som trenger faglært arbeidskraft. Våre egne elever fungerte som lærere for de yngste. Det er lite som er så effektiv for å lære, som det å lære bort til andre, forteller faglærer Roger Mikkelsen. Hla Hlanoishwe (18) samtykker i dette: – Dette er et veldig morsomt opplegg. Jeg lærer også mye ved å fortelle og vise hvordan jeg jobber med maten, forteller Hla.

Godt forberedt!
Barneskoleelevene ble fordelt på kjøttfag, kokkfag, servitørfag og baker/konditorfag. De hadde satt seg litt inn i hva de ulike fagområdene innebærer på forhånd. De fikk deretter både tilberede, dekke på og spise maten som var med å lage. - Jeg har tenkt å søke på restaurant- og matfag, forteller Erling H. Aarnes bestemt og sier at han er mest interessert i bakerfaget.

Lærer Ann-Christin Jøntvedt, Hallermoen barneskole, påpekte også at barneskoleelevene i løpet av dagen på Åssiden vgs erfarte at matematikk trengs i praksis, elevene måtte bruke vekt i matlagingen, og gangetabellen i bollebakingen.

Rekruttering
Skolen har jobbet systematisk med rekruttering til restaurant- og matfag. - Det er lenge til niåringene ved Hallermoen skole skal begynne på videregående skole, men rekruttering til faget er et langsiktig arbeid. De siste to årene har vi hatt en stor økning av elever som søker restaurant- og matfag på førstevalget, sier faglærer Roger Mikkelsen og ønsker elevene fra Hallermoen velkommen tilbake om noen år.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.