Gaming weekend

Den første helgen i april arrangerer VG2 IKT-servicefagklassene LAN i gymsalen i A-bygget.

Elever og lærer i IKT-servicefag har allerede jobbet svært mye med forberedelser til årets absolutte høydepunkt: Gaming Weekend LAN braker løs fredag 1. april kl.1800 og varer til søndag 3. april kl.1400.

Kjempearrangement
- Et slikt LAN med opptil 130 personer krever store forberedelser, blant annet skal mye teknisk utstyr være på plass. Elevene har jobbet med dette siden jul og har hatt dette som et stort tverrfaglig prosjekt hvor alle programfag er involvert, forteller faglærer og primus motor Robert Seibt. I tillegg har det har også vært jobbet med områder som markedsføring, sponsing, sikkerhet og teknisk dimensjonering i forbindelse med strøm og internett. Sikkerheten skal blant annet ivaretas av at det er flere voksne tilstede hele døgnet og arrangementet er selvfølgelig rusfritt.

Faglig relevant
- Når så mange personer skal game og spille samtidig kreves mye strøm og et nettverk som kan takle dette. Ledelsen på skolen er veldig positive til arrangementet og har stilt opp med å installere en ny strømkurs i gymsalen. Elevene har blant annet fått en god avtale med Kiwi for å kunne selge mat og drikke til fornuftige priser i kantinen som skal være døgnåpen. De har også skaffet mange premier til hovedkonkurransene CS 1.6 og StarCraft 2, sier Robert Seibt og understreker at det i tillegg blir flere mindre konkurranser og aktiviteter.

Hvem kan delta?
I utgangpunktet kan alle datainteresserte mellom 16 og 24 år delta. Deltakerne må ta seg med forgreiningskabel og nettverkskabel. Dersom de har glemt kabler kan de kjøpe dette rimelig på arrangementet. Billettprisen er 250,- og gjelder ved forhåndsbetaling.

Eventuelle spørsmål? Se IKT-klassenes hjemmeside eller send en e-post til Robert Seibt

Påmelding og betaling gjøres her: www.geekevents.org

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.