Åssiden-elever til Washington?

For femte gang vil skolen gi stipend til en eller flere elever som vil delta på Global Young Leaders Conference (GYLC).

Også neste skoleår vil skolen gi reisestipend til elever som vil delta på Global Young Leaders Conference (GYLC) i New York/Washington sommeren 2011. - Vi har hatt med elever på det gedigne opplegget mange ganger, og etter 10-12 dager i tett samarbeid med ungdom fra hele verden, kommer de hjem med stjerner i øynene og sier "once in a lifetime!", forteller rektor Dag Siljan.

Internasjonalt nettverk
Deltakerne er ungdommer fra hele verden. I løpet av oppholdet skal de blant annet besøke FN, Verdensbanken og Det hvite hus. De skal få innblikk i internasjonalt diplomati og diskutere internasjonale konflikter. Noe av hensikten med konferansen er å knytte internasjonale og personlige kontakter til det som i framtida kan bli et nettverk for morgendagens ledere. Målgruppen er elever med ambisjoner, gode kunnskaper og arbeidsspråket er "..fluent english".

En av de tidligere deltakerne fra Åssiden vgs ble til og med invitert til president Barak Obamas innsettelse i januar 2009 på grunn av sin deltakelse i Gylc.

Det er informasjonsmøte for interesserte elever tirsdag 16 november kl. 11.00, rom A 213.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.