Velpleiedag på eldresenter

Elever fra VG2 frisør tilbød en rekke eldre damer en spesiell velpleiedag i uke 46. Tenåringsjentene lærte at skjønnhet og velvære er viktig også når du nærmer deg 90 år.

- Vi fikk en forespørsel fra Bråta bo- og aktivitetsenter i Mjøndalen om å være med på en velpleiedag. Dette er et eldresenter og våre "kunder" var svært voksne jenter. Mange brukere av aktivitetssenteret fikk hjelp med eget velvære, forteller lærer Aina Kristiansen.

Det var 11 elever fra VG2 frisør som deltok i opplegget. Faget elevene jobbet med var produksjon og frisyredesign. Innenfor disse fagene jobbet de med frisyreforming og kundebehandling.

Makeup og neglelakk
- Elevene jobbet med ulike teknikker innen frisyreforming og noen av de eldre damene fikk også en hårklipp. I tillegg til dette la elevene make up og lakket negler! De fikk virkelig prøve seg både med ulike teknikker og kommunisere med flotte damer. Denne dagen var det kundeservice på høyt nivå, gøy å se at alle elevene jobbet så bra, sier Kristiansen.

De eldre damene ga tydelig uttrykk for at de var fornøyde både med tjenestene og med servicen. Og kanskje lærte tenåringselevene at skjønnhet og velvære er viktig også når du nærmer deg 90 år?

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.