VG3 på fjelltur over Haglebunatten

Høstens fjelleventyr til Haglebu ble gjennomført i uke 39. 120 elever og 12 lærere overnattet i fjellet.

Den årlige turen styrket uten tvil samholdet mellom alle VG3-klassene. Klassene fikk også dekket ulike læreplanmål fra kroppsøvingsfaget, blant annet om villmarksliv.

Det bar avsted med turbuss, og rundt klokka ti ble forventningsfulle - og nervøse - elever satt av på en øde parkeringsplass. Her ble de delt inn i grupper før den seks timer lange turen skulle begynne. De ivrige turgåerne kjempet seg over steiner og fjellbekker, og smøg seg langs de smale turstiene med ett felles mål: å finne gruppeposten hvor det ventet en liten overraskelse.

Hanna Havnerås Hansen (18) og Johanna Marie Marheim (18) fra 3MKB kunne stolt holde godteposen med vingummi høyt opp i været. - Det var kjempegøy å finne posten, men jeg hadde håpet på at det var Twist, sier Johanna lettere vemodig.

Konkurranse, kos og fjellklatring
Det var satt opp tid til pauser underveis, hvor elever og lærere tente bål og koste seg med mat og drikke. Det ble også arrangert små konkurranser, hvorav en av dem var å sette sammen en turkjele på kortest mulig tid. - Jeg har satt sammen stormkjøkken før, men ikke under et så stort press. Det gikk jo fint, da smiler Katrine Helgerud (18) fra 3MKB.

Etter drøye fire timer delte veien seg i to; elevene kunne gå nedover til Haglebu fjellstue der de skulle overnatte, eller fortsette oppover, mot fjelltoppen Haglebunatten. - Det var et høydepunkt - bokstavelig talt! smiler Shing Hong Chan (18) fra 3MKA. Og høydepunkt kan man trygt si det var, siden Haglebunatten ligger snaue 1,3 km over havet.

Hytteliv
Før klokka var blitt fem, hadde de fleste kommet til hyttene sine. Utover kvelden ble det arrangert leker og felles middag. På kvelden var det samling i lavvoen, og med bål og elevunderholdning var det duket for en koselig stund sammen, før det bar tilbake til hyttene for avslappende lek og samvær. Rundt klokka ett var samtlige elever i dyp søvn. Morgendagen kom altfor tidlig, og før avreise ble det arrangert noen få aktiviteter og premieutdeling. Så kunne elevene sette seg i bussen og slappe av hele veien tilbake til Åssiden.

Hverdagen ventet..

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.