Tapas i ungdomsskolen

Mer enn 100 elever fra tiendeklasse i 12 ungdomskoler har benyttet seg av et ekstratilbud om å prøve seg på oppgaver knyttet til utdanningsprogram for restaurant- og matfag.

Hele 12 av regionens ungdomsskoler har åpnet sine skolekjøkken og lagt til rette for at lærere og elever fra avdeling for restaurant- og matfag skulle gjennomføre en spesiell opplæringsdag på skolekjøkkenet. I tillegg skal to ungdomsskoler gjennomføre opplegget etter nyttår. Hittil har 125 ungdomsskoleelever vært med på å tilberede en tapasmeny, som de også serverte og spiste sammen med elever og lærere fra Åssiden.

- Det har vært mange interesserte elever som har vært med på å laget tapas. Det er også flere skoler som skal besøkes denne uka, forteller lærer Roger Mikkelsen som har hatt ansvar for opplegget på Svensedammen ungdomsskole i Drammen og på Hurum ungdomsskole på Tofte.

Ambassadører for skole og fag
- Vi har hatt med oss elever både fra vg1 og vg2, disse har vært lærere for elevene på ungdomsskolene. Sammen med ungdomsskoleelevene laget vi en lekker tapas bestående av kjøttboller og salsa, ekte pesto, spicy kyllingklubber, buchetta og potetsalat. Våre elever er flotte ambassadører for både for Åssiden vgs og for faget vårt, sier Roger Mikkelsen.

Rekruttering viktig
Restaurant- og matfagene beskrives som verdens mest internasjonale bransje, og lokalt er det også stort behov for faglært arbeidskraft. For å dekke etterspørselen etter arbeidskraft, er det viktig å få frem at det er svært mange muligheter for elever som vil ta en utdanning i disse fagene. – Vi kan nesten garantere både læreplass og jobb til alle som gjennomfører utdanning hos oss, forteller avdelingsleder Asle Nerhagen.

Ungdomsskoleelevene fikk sitt eget profesjonelle forkle og en kokkehatt til odel og eie, samt et hefte med oppskrifter fra tapasmenyen. Og kanskje blir det tapas til kveldskosen i mange hjem i nedre Buskerud til helgen?

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.