Sommerfugler fikk super dag i vinterland

Tolv ungdommer fra seks land og tre verdensdeler satte sine ben i et skisenter for aller første gang i uke 12.

• Av Egil Schau

På torsdag før påske overlot lærerne pedagogikken til dyktige skiinstruktører ved Drammen skisenter. Elevene fikk "full nybegynnerpakke" inkludert leie av ski og flere timer opplæring.

Erik Graaberg og resten av teamet i Aronsbakken startet klokka ti på noe som så ut som "mission impossible". Etter kyndig tilpasning av skiutstyr bar det ut på "sletta" for å lære å feste ski på støvlene. Som en gruppe månemenn vagget gjengen ut i sollyset og bevegelsene ble ikke mer koordinert da skiene kom på. Men miraklenes tid er ikke forbi, i Drammen skisenter kan ekstrem forvandling skje på en liten formiddag. Etter snaue to timer profesjonell instruksjon og øving var nesten alle oppe og kjørte fra toppen av Aronsbakken. De fleste kjørte mange turer i stadig større fart, mens noen fant ut at dette ikke var noe for dem, og koste seg i sola og i kafeteriaen.

Skolens lærere kunne bare stå og drømme om så rask faglig framgang i skolefagene, men de vet at mestring av det ene fører til mestring av det andre. Det finnes tydeligvis dyktige og tålmodige pedagoger også andre steder enn i skoleverket, konkluderer lærerne Egil Schau, Grethe Meijer og Kristel Brandser.

Sitater fra første forsøk i alpinbakken
Elevene oppsummerte skidagen i skrivearbeider dagen etter, deler av tekstene kan du lese her:

- Veldig tunge slalåm sko.
- Det var veldig skummelt for første gangen, men etter hvert ble det bedre og bedre.
- Veldig gøy å ta heisen opp og komme ned tilbake med og slalåm hele bakken.
- Jeg falt to, tre gangen.
- Jeg hadde veldig lyst til å lære å stå på ski.
- Heisen var veldig skummel og jeg skreik mye
- Jeg ble veldig sliten av å se på de andre.
- Jeg har å prøve truger, var veldig tung og vanskelig å gå i denne skoen.

Om innføringsklassen
Elevene i innføringsklassen har alle kort botid i Norge og har valgt å ta et ekstra år skole før de begynner på vg1 for å bli bedre rustet til å gjennomføre videregående.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.