Småfrisører under opplæring

Seks barnehagejenter på 5 år inviterte seg selv til opplæringsdag hos VG2 frisørfag i uke 41. Frisørelevene fikk dermed prøve seg på litt utfordrende kundegruppe, nemlig prinsesser.

Eknes Barnehage i Krokstadelva starter tidlig med karriereveiledning, og denne høsten har barnehagen et mål om å gi barna større kunnskap om utdanning og arbeidsplasser.

VG2 frisørfag fikk dermed besøk av seks jenter på 5 år som har en drøm om å bli frisører. - Dette kunne vi ikke si nei til. Frisørelevene brukte småjentene som modeller, de lagde kjempesøte frisyrer slik at barnehagejentene følte seg som prinsesser. Det er ikke hver dag vi får så fint besøk, forteller lærer Aina Kristiansen fornøyd.

Prøvde seg i praksis
Etter de hadde fått ordnet litt på frisyren hjalp frisørelevene til slik at småjentene også fikk prøve seg litt som frisører på noen dukkehoder. – Vi kan fint knytte et slikt opplegg til vår undervisningsplan. Barn er en viktig og utfordrende kundegruppe i frisørfaget. Våre elever fikk prøvd seg på kunder i krevende alder, sier Aina Kristiansen.

Små og store frisører oppdaget også at de har relativt like oppgaver i barnehagen og på VG2: begge gruppene har som oppgave å fortelle om hvordan de har hatt det og hva de har lært etter et praksisopphold.

Dagen ble avsluttet med frukt, både små og store blir slitne av en hektisk dag ute i arbeidslivet.

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.