Sjokoladekurs med Jan Hedh

Den svenske gastronomen Jan Hedh holdt kurs for faglig ledere, instruktører og lærlinger i konditorfaget i bygg F.

  • Av Ann-Mari Henriksen

Tema for dagen var innenfor fagområdet "Patisserie", det vil si dessert, kaker, konfekt og sjokolade. Opplæringskontoret Mat, Service, Reiseliv arrangerte heldagskurset.

- Det er veldig inspirerende for oss å kunne ta del i kunnskap og erfaring som en kapasitet som Jan Hedh sitter inne med. Bransjen innenfor restaurant- og matfag har alltid vært opptatt av nyskaping og kvalitetsarbeid. "Patisserie" er et fagområde med en rivende utvikling i Norge, for eksempel etableres det stadig flere spesialiserte utsalg. Denne kompetansen trenger vi, og Jan Hedh kommer tilbake til Åssiden vgs til høsten, da for å kurse våre lærere, forteller avdelingsleder Asle Nerhagen.

 

Flere gastronomiske utmerkelser
Jan Hedhs CV viser at han har fått en rekke gastronomiske utmerkelser på internasjonalt nivå. Han har mesterbrev både i baker- og konditorfaget. Den imponerende CV'en viser at Jan Hedh har flere VM-medaljer innenfor sitt fag. Han jobber også med produktutvikling og kursing av fagfolk innen konditor- og bakerbransjen.

 

Du kan lese mer om Jan Hedh på hans hjemmeside www.janhedh.com


Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.