Regjerende Østlandsmestre!

Elevene Anders Eikå Bergill, Eirik S. Nergaard og Mats Bjugn fra vg2 kokk- og servitørfag gikk helt til topps i mesterskap.

Seieren ble sikret etter strålende tilberedelse av en meny basert på lokal, kortreist mat. Sentralt i vinnermenyen var lam fra Hallingskarvet og rotgrønnsaker og epler fra Lier. Anders Eikå Bergill, Eirik S. Nergaard og Mats Bjugn har tidligere vunnet både skole- og fylkeskonkurransen og representerte dermed Buskerud fylke i Østlandsmesterskapet. Østfold fylke ved Halden vgs tok 2. plass, mens Oslo/Akershus ved Vestby vgs fikk 3. plass.

- Vi er storfornøyd med arrangementet. Det var høyt nivå i begge konkurransene og topp innsats fra våre elever og lærere som bidro i gjennomføringen. Spesielt har jeg lyst til å fremheve servitørene som sørget for at alt gikk perfekt for seg. Hyggelig er det også at vi får mye skryt for det nye skolebygget vårt, forteller lærer Sølvi Haugen.

Samarbeidsprosjekt
Kokkenes Mesterlaug, opplæringskontorer, de videregående skolene, fylkeskommunene og Fylkesmennenes landbruksavdelinger i Telemark, Vestfold, Buskerud, Oslo/Akershus, Østfold, Hedmark og Oppland inviterte til konkurransen i lokal mat for elever på VG2 kokkfag ved de videregående skolene på Østlandet.

Også lærlinger konkurrerte
Finalen i elevkonkurransen ble arrangert samtidig med Østlandsmesterskapet for kokkelærlinger. Her deltok lærlinger fra en rekke profilerte restauranter. Vinnere ble i rekkefølge: lærlinger fra Stattholdergaarden (Oslo/Akershus), Solvold (Vestfold) og Villa Mat (Telemark).

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.