Partnerskapsavtale med Tannhelsetjenesten i Buskerud

For første gang har skolen inngått en partnerskapsavtale med Tannhelsetjenesten i Buskerud FKF. Avtalen ble signert i uke 21.

- Vi har alltid hatt godt samarbeid med Åssiden vgs om opplæring og rekruttering av tannhelsesekretærer, forteller fylketannlege Berit Binde.

Hun understreker at en partnerskapsavtale gir forutsigbarhet og letter planleggingsarbeidet for tannhelsetjenesten, som er helt avhengig av jevn tilgang av autoriserte tannhelsesekretærer. Det er en relativt stor utskifting av sekretærer på gang som følge av aldersavgang.

Viktige partnere
- Partnerskapsavtaler er generelt et viktig redskap i den helhetlige fag og yrkesopplæringen. Vi ønsker enda mer fokus på samarbeid skole bedrift/virksomhet og partnerskapavtalenes innhold om gjensidige forpliktelser. Samlet sett er dette en vinn-vinn-løsning både for elever, bedrift og skole, sier rektor Dag Siljan.

Tannhelsetjenesten
Foretaket har ansvar for det offentlige tannhelsetilbudet for barn, ungdom og utsatte grupper, og har ca 40 tannklinikker over hele fylket. Avtalen ble godt mottatt på stormøte med klinikkene i forrige møte.

Tannhelsetjenesten i Buskerud FKF ser fram til mer samarbeid, og er interessert i å bidra til rekruttering av elever til Vg3 Tannhelsesekretær.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.