Oppstart for mer enn tusen elever

I år møtte 1.140 elever fordelt på 75 klasser til skolestart onsdag 19. august. I tillegg sto 449 elever på venteliste første skoleuke.

Av 1140 elever er omtrent 500 førsteårselever på VG1. Elevtallet er gått noe opp i forhold til i fjor, noe som skyldes både nye tilbud og at det er blitt flere klasser i eksisterende tilbud. Nytt av året er VG2 Bilskade, lakk og karosseri og Vg3 Automatiseringsfaget.

Lange ventelister
Søkningen til skolen er som vanlig høy, og samtlige VG1 tilbud har oversøkning og tildels lange ventelister. - Selv om ikke alle er reelle søkere, viser ventelistene oss at Åssiden er et populært utdanningsvalg for distriktets ungdommer. Det er også svært gledelig at utdanningsprogram for restaurant og matfag har opplevd sterk økning i antallet søkere og har på venteliste til VG1, understreker rektor Dag Siljan fornøyd.

Alle skal ha PC
Alle elevene på skolen skal bruke bærbare datamaskiner. Elevene får disponere hver sin PC mot en egenandel på kr. 820,- per år, en sum som tilsvarer utstyrsstipendet som alle får fra Statens lånekasse for utdanning. Etter endt videregående utdanning vil eleven selv eie datamaskinen.

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.