Omtrent 75 prosent deltok i skolevalget

Årets skolevalg gikk prikkfritt for seg. Hvert bygg hadde sitt eget stemmelokale.

Denne gangen var det elever fra 3mka og 3mkb som sammen med lærer Alf Ole Hansen sto for den tekniske gjennomføringen av skolevalget.

En oppslutning om valget på 74,4 prosent av de stemmeberettigede elevene er en økning fra tilsvarende skolevalg for fire år siden.

Samtidig meldte elever på VG1 at de hadde fått lite informasjon om valget og at de hadde små forutsetninger for å kunne foreta valg. VG1 fikk ikke delta i skoledebattene i uke 36 av plasshensyn. – Det vil ikke skje igjen. Ved neste valg kan skoledebattene gjennomføres i den nybygde Berskaug-hallen. Da vil selvfølgelig også VG1-elevene kunne delta i debattene, understreker rektor Dag Siljan.

Resultater
Resultatene viser følgende fordeling fra Åssiden videregående skole:

Det norske Arbeiderpartiet 22,4%
Sosialistisk Venstreparti 17,2%
Rødt 5.9%
Senterpartiet 3,1%
Kristelig Folkeparti 1,6%
Venstre 3,4%
Høyre 11,8%
Fremskrittspartiet 28,9%
Vigrid 2,6%

I tillegg fikk Norges Kommunistiske Parti, Miljøpartiet De Grønne, Kystpartiet, Kristent Samlingsparti og Demokratene alle mindre enn 1 prosent av stemmene.

Totalt deltok 381 videregående skoler i årets skolevalg. Les mer om andre skolers valgresultater, klikk her!

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.