Offisiell åpning ble en kjempefest

Det totalrenoverte bygg F ble offisielt åpnet i uke 36. Hele 1.200 personer fikk servert lunsj.

Leder for hovedutvalget for utdanning, Anne Sandum foretok den offisielle åpningen av Norges flotteste undervisningsbygg for restaurant- og matfagene på åpen scene foran mer enn 1000 tilskuere. Samtlige av skolens elever, alle ansatte samt spesielt inviterte gjester var invitert til åpningsfesten.

Elever fikk servert en lekker lunsjbuffet basert på frukt og yoghurt. Lokale Acopalypse Dudes og skolens egne elever sørget for underholdning.

Meny helt i toppsiktet
De 56 spesielt inviterte gjestene til den offisielle åpningslunsjen fikk et fantastisk måltid tilberedt av skolens elever i samarbeid med Øyvind Novak Jensen, som er medlem av kokkelandslaget.

Den treretters menyen besto av tartar av Drammenslaks, sitrus majones, ørretrogn, rugbrød og dillolje til forrett. Hovedretten var lammefilet av Hallingskarvet lam, løkpuré, høstens sopp, lammesjy og potetterinne. Også desserten var av lokale råvarer, nemlig Lier eple terte tartin med hjemmelaget vaniljeis og karamellsaus med eple. – Dette er noe av det beste som er servert hos oss noen sinne, og vi har laget mye god mat, understreket avdelingsleder og vert, Asle Nerhagen fornøyd. Gjestene fikk også en omvisning i bygningen.

Mange taler
Det vanket utelukkende skryt og gode ord fra ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen, Marianne Ljosåk fra opplæringskontoret for restaurant- og matfagene og utdanningssjef Jan Helge Atterås, for å nevne noen. Konst. elevrådsleder Benedicte Haugård (18) sammenliknet det nye bygget med slik det har vært de siste årene: - Nå kommer ikke dørene til å ramle ned. Hadde jeg vært 16 år, ville jeg ikke vært i tvil om at jeg ville velge restaurant- og matfag, understreket hun.

Og vi gleder oss til fortsettelsen!

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.