Kreative førsteklassinger

Tradisjonen tro har førsteklasse på medier og kommunikasjon laget helfigur plakater av seg selv. Samtidig som de får en start på medieopplæringen.

1MKA og 1MKB i avdeling for medier og kommunikasjon har fått en morsom start på skoleåret. De har laget kreative helfigurer av seg selv, hvor de skulle få frem sine hobbyer og interesser. For sjette år på rad begynner skoleåret på denne måten. Det er bare kreativiteten som setter grenser når elevene skal utrykke seg selv med hjelp av papp, farger, tegninger og bilder.

Oppgaven består av å lage en plakat, en figur av deg selv og et portrettintervju av en annen i klassen. Gjennom oppgaven får de program opplæring, som photoshop og illustrator. Og de får også en smakebit på journalistteknikker, foto og typografi.

- Dette er en av tre oppgaver i vår "bli-kjent-triologi" som gjennomføres på høsten i på VG1. Elevene får en mulighet til å fortelle klassen og oss lærere hvem de er. Poenget er at helfiguren på en mest mulig overbevisende og original måte skal si noe om dem selv, forteller lærer Camilla Nelson.

Elevene blir stadig mer kreative, og produktene blir bedre for hvert år. Elevene er flinke til å illustrere sin personlighet, og man får et god inntrykk av hva de driver med på fritiden og hva de liker. Helfiguerene dekker hele gangen i 2. etasje i G-bygget.

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.