Jobbsøkerkurs for flerkulturell ungdom

Elever tilbys kurs for å lære hvordan de skal skrive en søknad som gjør dem interessante for arbeidsgivere. De får også øve på intervjusituasjoner.

- Skolen tilbyr nå gratis jobbsøkerkurs gjennom Jobb X. Jobb X har mange dyktige flerspråklige instruktører og de har veldig gode resultater i form av at kursdeltakerne deres har fått jobb. Jobbsøkerkurset tilbys elever på vg2 og vg3 med annet morsmål enn norsk. Bakgrunnen for tilbudet er at det fremdeles er noe vanskeligere for dem enn for andre å få seg læreplass. En supergod søknad, cv og god intervjuteknikk vil øke sjansen både når det gjelder ekstrajobb og læreplass, forteller lærer og prosjektleder Egil Schau.

Kursets innhold
Alle de 20 elever som møtte på informasjonsmøte meldte seg på kurset som gjennomføres fra 22. til og 24. mars. Kurset tar opp temaer som hvor finnes de ledige jobbene, hvordan skrive en god jobbsøknad og CV, hva skjer på et jobbintervju, hva ser arbeidsgiver etter hos en jobbsøker og litt generelt om rettigheter og plikter i arbeidslivet. Kurset er gratis.

PS: Det er fremdeles mulig å melde seg på kurset på www.jobbx.no for Åssiden videregående skole.

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.