Helt unikt i bilskade, lakk og karosseri

Etableringen av et helt unikt samarbeid mellom Åssiden videregående skole og næringslivet ble markert i uke 4.

Hele 120 personer deltok i den offisielle åpning av de splitter nye lokalene for VG2 Bilskade, lakk og karosseri. Gjestene fikk omvisning og demonstrasjoner av det nyeste som finnes i moderne og miljøvennlig billakkering. Superlativene haglet også under taler fra innehaver Cato Leine, hovedutvalgsleder Anne Sandum, elevrådsleder Jasmine Søgnen og bilbransjens egne. "Nord-Europas flotteste anlegg" var et av uttrykkene som ble brukt. – Dette er et helt unikt konsept, unikt i Norge og kanskje unikt langt utover landets grenser, uttalte adm. direktør i Norges bilbransjeforbund (NBF) Syver Leivestad.

Skole i næringslokaler
- En langsiktig leieavtale gir skolen splitter nye undervisningslokaler i et profesjonelt lakkeringsverksted. Både elever og lærere får jobbe i et kompetansemiljø. Opplæringen blir ekte og virkelighetsnær. Samtidig kan bedriften påvirke undervisningen slik at de får den kompetansen de trenger. Dette er en vinn-vinn-løsning, forteller rektor Dag Siljan. Siljan understreker at det er vanskelig å se for seg et tettere samarbeid mellom skole og næringsliv.

Elever og lærere fra Åssiden vgs deler lokaler og lunsjrom med ansatte i lakkeringsvirksomheten Drammen Karosseri/Drammen Billakkering og Albjerk Auto AS. Dermed får elevene inngående kjennskap til bransjens forventninger, krav og kulturer. Elevene får også vist seg frem til potensielle lærebedrifter som en naturlig del av opplæringen i skole.

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.