Helt nytt bakeri satt i drift

Skolens flunkende nye bakeri og fire nye kjøkken ble satt ordentlig i drift i uke 38.

Det strømmer de deiligste dufter i gangene på restaurant- og matfag etter hvert som nye maskiner og utstyr blir satt i drift. Det vanket smaksprøver på heldige fordipasserende når lærerne Thor Yngvar Bjerke og Randi Støver ville teste responsen på boller og ostebriks.

- Til sammen har vi kjøpt inn utstyr for omtrent 6 millioner. Våre elever får opplæring i det samme utstyret som de vil treffe på når de kommer ut i bedrifter og virksomheter. Og elevene skal også få lov til å selge varer i et helt nytt matutsalg, forteller avdelingsleder Asle Nerhagen.

Matutsalg
Elevene skal produsere mange ulike typer matvarer og en hel del skal etter hvert omsettes i avdelingens eget utsalg. Tilbudet vil variere med sesong og med elevenes opplæring i ulike deler av læreplanen.

Både elever, ansatte og ikke minst nærmiljøet rundt skolen skal etter hvert kunne nyte godt av nyproduserte matvarer av tipp-topp kvalitet til svært konkurransedyktige priser.

Kanskje kan vi om kort tid kjøpe Åssiden vgs sitt spesielle, lokale brød, eller hva med kjøttboller med Åssiden-vri?

Namnam!

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.