Gründercamp for Buskerud

Hele 240 elever fra Åssiden videregående skole konkurrerte om å finne kreative, energieffektive løsninger for fremtiden.

• Av Kirsti Evanger

Elevene jobbet i grupper for å løse relativt omfattende oppgaver, blant annet å beskrive et "Plusshuset", som skulle være elevenes energieffektive hus slik det ser ut i 2025. En annen oppgave var å lage en "Turlader", det vil si et produkt som gjør at de kan lade opp PC eller mobiltelefon når de er på telttur langt unna stikkontakt.

Dobbelseier til påbygg
Seieren under årets grundercamp for Buskerud gikk til Tore Hansen, Benedicte Haugård, Glenn Lundberg Johansen, Per Johannes Schiager og Siren Tellnes Svere. Deres geniale sko "Powerwalk" har innebygget et lite kraftverk som gjør det mulig å lade batterier mens man går.

Gruppen som fikk 2. plass viste frem skisser over yttertøy som har innsydde solceller. Dermed kan vi selv produsere energi ved å være utendørs. Andreas Engvold, Anja Foss, Helene Mile, Marius Pedersen og Stian Thyrhaug Stavlund får også delta på finalen i januar.

Lærer Karin Strøm var sikkert stolt av vinnerne, hun er årets naturfaglærer for begge gruppene som går i påbygningskurs til generell studiekompetanse, 3PBB.

Under gründercampen hadde elevene veiledere fra næringslivet som hjalp dem i prosessen. Veilederne kommer blant annet fra Ringeriks-Kraft, Energiselskapet Buskerud og Vardar. – Jeg er veldig imponert. Det er helt fantastisk å se så mange fantastisk kreative forslag, uttalte Tor Ottar Karlsen som delte ut premiene.

Finale på NTNU
Elevene fra Åssiden går videre til finalen i Nasjonal Gründercamp for videregående skole som foregår i Trondheim 27. – 29. januar 2010. Temaet for den nasjonale finalen er "Energi for framtida". Oppdragsgiver er det statlige foretaket Enova som eies av Olje- og energidepartementet.

Vi er kjempestolte!

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.