Fornøyd med OD-resultatet

Årets Operasjon dagsverk (OD) innbrakte mer enn 100.000 kroner. Pengene går til funksjonshemmede ungdommer i Afrika.

- Vi startet forberedelser og planlegging veldig sent i høst. På bakgrunn av dette må vi si oss kjempefornøyde, forteller elevrådsleder Jasmine Søgnen.

Hun berømmer årets OD-komiteleder, Ann-Synnøve Leithe (2MKA) for å ha jobbet veldig effektivt og strukturert. I tillegg har skolens avdelingsledere bidratt i innsamling av penger i etterkant, noe som lettet arbeidet for OD-komiteen betraktelig. Den endelige opptellingen er enda ikke avsluttet, men det er allerede kommet inn mer enn 100.000 kroner.

Ulike oppdrag
Mange av skolens elever jobbet en dag for å tjene 300 kroner til OD. Anita Aase fra 3MKB jobbet i NRK Østlandssendingens radiofrokost (bildet). Mange andre hadde mer typiske OD-oppdrag som å vaske huset hjemme eller selge hjemmebakst og vafler. En relativt stor gruppe elever deltok imidlertid ikke i innsamlingen, men var fraværende eller jobbet med en alternativ tekstoppgave som skolen hadde utviklet.

Årets solidaritetsaksjon
OD 2009 går til utdanning til ungdom med nedsatt funksjonsevne i Malawi, Mosambik, Sør-Afrika og Uganda. Årets samarbeidsorganisasjon er Atlas-Alliansen.

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.