Ekskursjon til Den Norske Opera

Førsteklasse design og håndverk var i Den Norske Opera og Ballett i uke 46.

De 45 elevene dro med felles buss inn til Norges nye stolthet. Vel fremme i operaen ble elevene delt inn i to grupper med hver sin guide. Noe av det første elevene fikk se var et kunstverk som musikken selv hadde laget, et avstøp i en slags betong.

På runden fikk elevene se forskjellige avdelinger. De fikk omvisning i en del av verkstedene, for eksempel kostymeverksted og skomakerverksted, snekker-, systue, frisør- og sminkørverksted. Dette er en arbeidsplass utenom det vanlige, med mange kreative yrkesgrupper. Mange av disse yrkene kan elvene fra design og håndverk senere bli lærlinger i.

Imponerende byggverk
Som en del av opplegget fikk elevene høre litt om det anerkjente Norske arkitektfirmaet Snøhetta som har designet Den Norske Operaen. De har blant annet har vunnet mange prestisjetunge priser for deres arkitektur og design rundt om i verden. Det som gjorde mest inntrykk på elevene var arkitekturen.

Maken til operabygget finnes helt sikkert ikke i Norge.

Tekst og foto: Marie Torkveen (1DHA)

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.