Designet reflekser for Trygg Trafikk

Første klasse design og håndverk har designet reflekser som ungdommene selv kunne tenke seg å bruke. Oppdragsgiver var Trygg Trafikk.

Oppdraget ble avsluttet med fremføring av dans og utdeling av reflekser. Elevene møtte opp før skolestart i mørket med kuldegrader og boblejakker for å teste og vise frem produktene de hadde laget. Dette gjorde de ved å fremføre en dans som en elevgruppe selv har koreografert. Hele skolen var invitert til å se på. I tillegg kom NRK Buskerud for å dekke begivenheten.

Kreative løsninger var det nok av
Produktene var alt fra skolisser, smykker og tilbehør, til vanlige refleksbrikker med særskilt design. Målgruppen for elvene var ungdommer og unge folk, og det viste seg i produktene. – Jeg valgte å lage skolisser fordi jeg vil ha noe som syns veldig godt, men som jeg heller ikke tenker på at jeg har på meg, akkurat som vanlige klær, sier Ann-Kristin Bakkene (16) fra 1DHA.

Refleksdagen
Elevene fikk en henvendelse fra Trygg Trafikk i forbindelse med refleksdagen 15. oktober. Dagen skulle markeres med informasjon og underholdning flere steder i landet. Målet med dette var å få opp refleksbruken blant ungdom, og forhindre trafikkulykker som kan forhindres. - Det virker som om elevene har hatt veldig moro og har hatt mange gode ideer, de også har fått opp øynene for at refleks kan være kult. God design er viktig for at ungdom skal ville bruke refleks, sier lærer i 1DHA, Liv Kulland.

Både politiet, vegvesenet, fylkeskommuner, kommuner, bedrifter og frivillige organisasjoner markerer refleksdagen på forskjellige måter.

Tekst og foto: Marie Torkveen (1DHA)

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.