Åssiden-elever vant kokkekonkurranse

Lokal mat var temaet for konkurransen for vg2 elever i kokkefaget i uke 46. Hele fylket var representert. Et lag fra Åssiden ble utropt til vinnere.

Elevene Anders Eikå Bergill, Eirik S. Nergaard og Mats Bjugn fra vg2 kokk- og servitørfag vant fylkeskonkurransen og skal dermed videre til finalen i januar. Da skal de konkurrere med kokkeelever fra hele Østlandet under Østlandsmesterskapet for vg2-elever. Finalen i elevkonkurransen arrangeres samtidig med Østlandsmesterskapet for kokkelærlinger, også går på Åssiden videregående skole.

Lokal, kortreist mat
Lagene tilberedet en toretters meny for seks personer i løpet av fem timer. Årets meny skulle baseres på lokale råvarer, og minst en av råvarene skulle være økologisk. Menyvalget skulle gjenspeile lokal matkultur og råvarer fra eget fylke skulle benyttes. Laget fra Åssiden valgte lam til hovedretten. Desserten var basert på lokal frukt eller bær.

Konkurransen ble gjennomført i samarbeid med Kokkenes Mesterlaug Drammen, Opplæringskontorene, Fylkesmennenes landbruksavdelinger i åtte fylker.

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.