Oppstart på leksehjelpen

Leksehjelp fortsetter i et samarbeid med Frivillighetssentralen. Alle skolens elever får tilbud om hjelp til lekser fire timer i uken fra uke 43.

Det møtte 13 elever og åtte leksehjelpere til åpningsdagen. Elevene fikk hjelp i matematikk, norsk, helsefag og interiørfag. Det var flest jenter den første gangen.

- Det var ekstra hyggelig å se igjen noen elever som også brukte leksehjelpen i fjor. Vi har nå kapasitet til å hjelpe langt flere. Også elever med stryk fra forrige skoleår – som straks skal opp til ny eksamen - bør absolutt benytte seg av denne muligheten. Ikke alle avdelinger var representert på oppstarten, men vi regner med at de kommer neste gang, forteller leksehjelpens primus motor, Egil Schau.

Hvem er leksehjelpere?
Leksehjelperne er voksne mennesker med god fagkompetanse i mange fag og lang erfaring fra "det virkelige" arbeidslivet. Det er en svært kompetent gruppe leksehjelpere i år, for eksempel flymekaniker, jurist, og ingeniører innen kjemi og andre områder. Leksehjelperne er også mer enn fagpersoner. De er godt voksne mennesker med lang livserfaring som ønsker å yte noe for og bli kjent med ungdommene her på Åssiden vgs.

Leksehjelpen er åpen hver tirsdag fra kl. 14.00 til kl. 18.00 i kantina i A-bygget. Elevene får også gratis mat for å holde innsatsen og humør på topp utover ettermiddagen.

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.