Vinn-vinn for lærer og elev

Årets vinterferie tilbrakte lærer Runar Lofsberg i TIP-verkstedet på skolen. Han avla fagprøve som industrimekaniker. Fagprøven besto blant annet i å lage en arbeidsstasjon som elevene skal bruke i undervisningen.

– Jeg fikk fagbrev og elevene fikk en kompressor-generatorstasjon de kan øve seg på. Det er vel vinn-vinn! sier Runar Lofsberg.

Runar har vært lærer på Vg1 Teknikk og industriell produksjon og på Vg2 Automatisering i 2,5 år. Han er egentlig elektronikk- og våpentekniker og har ingeniørerfaring fra Kongsberg-miljøet.

- Fagprøven ga meg innsikt i elevenes situasjon når de har praktiske prøver eller avlegger fagprøve som lærlinger seinere, det er nyttig for meg som lærer. I tillegg gir selvsagt et fagbrev større faglig trygghet for meg i undervisningssituasjonen, og det er verdifullt, mener Runar.

Han er nå i full gang med å planlegge Vg3 Automatisering , som starter på Åssiden for første gang til høsten. - Fagprøven ga meg også ideen om at elevene skal lage sine egne arbeidsstasjoner med vanlige industrikomponenter istedenfor at skolen kjøper ferdige skolemodeller. Da vil elevene være bedre forberedt på arbeidslivet som venter dem, avslutter Runar.

Og fagprøven bestod han til "meget godt bestått". Selvsagt!

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.