Utstillingsdesign i fullt format

En fri oppgave førte til ni kreative utstillingsvinduer rettet mot forskjellige målgrupper og forskjellige produkter. Temaene spente fra røff western til rosa fjortis.

• Av Kirsti Evanger

- Vårt tema kalte vi "Fjortis", forteller Birgitte Sveia (18) fra 2IUA og viser frem en utstilling med vekt på rosa, glitter og stas. I tillegg til utstilling i fullt format har elevene også laget skisser og en liten modell av hovedproduktet. Prosjektet strakte seg over tre uker, og resultatet kan også beskues av stolte deltakere på foreldremøtet i uke 46.

- Faget favner både interiør og utstilling. Vi legger mye vekt på komposisjon i det tredimensjonale rommet. Elevene må jobbe med å analysere bilder dersom de skal klare å knekke koden på samtiden. Det er nødvendig for å kunne skape noe selv, forteller faglærer Tove Moxnes Løvlien.

Prosjekt til fordypning i bedrift
De 15 jentene ved interiør og utstillingsdesign er ute i praksis en dag i uken. De fleste er i butikker, men noen også hos en stylist av boliger for salg. – Vi jobber for å ta vare på elevenes kreativitet. De må være oppdatert for å vite hva som er tidsriktig, og ikke minst vite hvorfor, understreker Tove Moxnes Løvlien.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.