Svarte penger på dagsorden

"Spleiselaget" arrangeres av skatteetaten og skal forebygge svart arbeid. Markus Fagerås (17) fra BAT fikk i uke 48 en sekk som markering av at 4.000 elever har deltatt i opplegget.

– Dette visste jeg lite om før spleiselaget skolebesøk var her på skolebesøk, forteller Markus Fagerås (17) er elev ved VG2 overflateteknikk. Han var elev nr. 4.000 i Buskerud som har deltatt i opplegget. "Spleiselaget" besøker ulike klasser ved Åssiden i uke 48 og 49.

Del av samfunnsfag
Opplegget er knyttet til opplæring i samfunnsfag. - Mange læreplanmål kan knyttes til svart økonomi. Det er viktig for elevene å kjenne til etiske problemstillinger knyttet til arbeidslivet. De må også kunne vurdere forskjellige utfordringer som velferdsstaten står overfor, understreker fagkoordinator May Britt Baadstø. I tillegg er temaet desverre ofte relevant når ungdom skal entre arbeidslivet.

Foredrag og film
Skatteetaten står bak "Spleiselaget", og sørger for at ungdom får delta på foredrag, se filmklipp og jobber holdningsskapende i forhold til svart arbeid. "Spleiselaget" har bidratt på Åssiden vgs siden oppstarten høsten 2006.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.