Stortingspolitiker i engasjert rollespill

Fire grupper samfunnsfag på VG2 hadde besøk av stortingsrepresentant Torgeir Michaelsen i uke 8. Målet var å få innsikt i temaet politikk og demokrati.

De 70 elevene fra restaurant- og matfag og medier og kommunikasjon hadde forberedt et stramt opplegg til besøket. Samtlige elever var engasjert og aktivt deltakende.

Arbeiderpartirepresentanten på Buskerud-benken ble blant annet plassert i et rollespill med elever som opptrådte som KRF-politiker og Høyre-politiker. Elevene argumenterte godt for sine saker og gav politikeren mange utfordringer. Michaelsen ble også overrasket av en elev som spilte en vanskelig ungdom, men som satte ord på hvordan det er å være førstegangsvelger.

- Dette var spennende. Vi fikk muligheten til å diskutere saker med Torgeir Michaelsen og få høre hans mening om saker vi er interessert i. Temaene var blant annet innvandringspolitikk og eventuell bruk av hijab i politiet, forteller Ida Nordmark (17) fra 2MKA.

Ingen agitering
På direkte spørsmål om hvorfor elevene – som alle er førstegangsvelgere – skulle stemme Arbeiderpartiet, ville ikke Michaelsen svare dem: - Det kunne jeg svart på dersom det også hadde vært representanter for andre partier til stede. Slik det er i dag, er det bare meg, sa Michaelsen.

Torgeir Michaelsen understreket også at han syns opplegget var svært spennende og at det kommer alt for få henvendelser om å komme på skolebesøk. Besøket varte i en og en halv time.

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.