Skolestart for drøyt 1.000 elever

I år møtte 1.035 elever fordelt på 67 grupper til skolestart mandag 18. august. I tillegg sto hele 457 elever på venteliste ved inngangen av første skoleuke.

Av drøyt 1000 elever er 470 førsteårselever på VG1. Søkningen til skolen er som vanlig høy, og samtlige VG1 tilbud har oversøkning og tildels lange ventelister. Unntaket er avdeling for restaurant og matfag, som fremdeles har ledige plasser.

- Selv om ikke alle er reelle søkere, viser ventelistene oss at Åssiden er et populært utdanningsvalg for distriktets ungdommer, understreker rektor Dag Siljan fornøyd.

Alle får PC
For første gang får også alle elevene på skolen bærbare datamaskiner. Alle elever på VG1 og VG2 disponerer hver sin PC mot en egenandel på kr. 800 per år. Etter endt videregående utdanning vil eleven selv eie datamaskinen. – I tillegg får alle elever på VG3 låne datamaskiner av skolen, noe som er mulig fordi vi har mange maskiner til overs i systemet, forteller Siljan.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.