Restaurant- og matfaglærere ut i ungdomsskolene

Som en del av faget utdanningsvalg skal tiendeklassinger besøke videregående skole. Renoveringen av bygg F gjør at lærere og elever fra restaurant- og matfag i stedet drar til ungdomsskolene med sitt fristende opplegg.

- På grunn av den store ombyggingen på restaurant- og matfag har vi ingen lokaler å invitere tiendeklassingene til. Derfor vil vi bruke onsdag 3. og torsdag 4. desember til å dra ut i ungdomsskolene for å gi potensielle søkere en smaksprøve på verdens mest internasjonale yrke.

- Sammen skal vi lage og spise en lekker tapas bestående av kjøttboller og salsa, ekte pesto, spicy kyllingklubber, buchetta og potetsalat, sier lærer Ingeborg Beyer Olaussen. Hun forteller at både lærere og elever fra restaurant- og matfag skal bidra på skolekjøkkenet sammen med ungdomsskoleelevene. Ungdomsskoleelevene får sitt eget profesjonelle forkle og en kokkehatt til odel og eie.

Nytt bygg til 76 millioner
- Til skolestart i august 2009 skal vi ha et av Norges flotteste undervisningsbygg for restaurant- og matfagene klart for elevene. Åssiden videregående skole blir et kompetansesenter og den eneste skolen i Drammensregionen som tilbyr videregående utdanning i alle de sentrale restaurant- og matfagene, forteller Ingeborg Beyer Olaussen.

Flere søkere til yrkesfag?
- Faget utdanningsvalg er en del av opplæringen i 8. til 10. klassetrinn. I 10 klasse får elevene anledning til å prøve ut to utdanningsprogram på Åssiden videregående skole. Å få prøve ut interesser og bli bevisst egne evner og anlegg kan bidra til at flere foretar mer kunnskapsbaserte valg av utdanning og yrke, understreker rådgiver Dag Ebbe Helgerud.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.