Offisiell åpning under planlegging

Den offisielle åpningen av det totalrenoverte bygg F er fastsatt til 4. september. Hele 1.200 personer skal bespises med lunsj.

Samtlige av skolens elever, alle ansatte samt spesielt inviterte gjester inviteres til åpningsfesten for det som kanskje blir Norges fineste undervisningsbygg for matfagene. Totalt skal mer enn 1.200 personer spise lunsj under åpningen. I tillegg blir det konsert for åpen scene og et kveldsarrangement for ansatte og gjester.

I en særstilling
Restaurant- og matfagene er på flere områder i en særstilling i yrkesfaglig opplæring. Søkning til dette utdanningsprogrammet er redusert med omtrent 30 prosent på landsbasis de siste 10 årene. I tillegg er frafallet av elever større enn i noe annet utdanningsprogram. Samtidig er det stor og økende etterspørsel etter kvalifisert arbeidskraft i bransjen.

- Det siste året har vi opplevd en markert økning i søkningen til restaurant- og matfag hos oss. I denne positive situasjon gleder vi oss veldig til å øke antallet elevplasser i avdelingen. Det nye bygget gir oss mulighet til å gi tidsriktig opplæring til framtidige kokker, servitører, bakere, konditorer og butikkslaktere og så videre, forteller avdelingsleder Asle Nerhagen.

Han understreker at satsningen samsvarer med behovene i næringslivet. -Næringslivet etterspør faglært arbeidskraft innen restaurant- og matfag, selv i dagens noe anstrengte arbeidsmarked, understreker Nerhagen.

Renoveringen holder tidsplanen, og bygget skal være klart for ordinær undervisning i august 2009. Planleggings- og byggeprosessen har vart i ca 2,5 år og har en kostnadsramme på kr. 76,5 millioner.

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.