Nye tilbud ved Åssiden vgs

Dimensjoneringen av skoletilbudet neste år omfatter ett nytt VG2- og to nye VG3-tilbud for Åssiden vgs. Antallet elevplasser ved skolen vil øke til tross for nedgang i elevtallet i fylket totalt sett.

Hovedutvalget for utdanning (HUU) hadde lagt sitt viktige novembermøte til Åssiden i uke 45, og fikk i løpet av dagen en grundig orientering om skolen. Utvalget behandlet den viktige saken om neste års skoletilbud, noe som skapte både stort oppmøte og demonstrasjoner mot foreslåtte nedleggelser ved andre skoler.

Nye tilbud til elevene
Både VG3 Automatiseringsfag og VG3 Mediedesign blir nye tilskudd til skoletilbudet på Åssiden, VG3 mediedesign er i utgangspunktet en konvertering av en klasse VG3 medier og kommunikasjon med studiespesialisering. For første gang skal skolen også tilby VG2 bilskade, lakk og karosseri.

Ingen flytting av VG1 elektrofag
I det opprinnelige forslaget fra utdanningssjefen var det foreslått å flytte en klasse VG1 elektrofag til Lier vgs, men hovedutvalget for utdanning vedtok at klassen skal fortsette på Åssiden. Flertallet i hovedutvalget begrunnet dette ut fra at bransjen ikke ønsket flytting av tilbudet: - Det er vi veldig glad for. Vi har et kjempebra samarbeid med Åssiden vgs. Skolen har en god og robust avdeling som gir god rekruttering til elektrikerfaget, understreker Magne Borgersen, leder i el-fagenes opplæringskontor (til høyre, her sammen med avdelingsleder Toralf Hagen).

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.