Matfilosof og kjendis

Matfilosof og kokkelærer Finn Edvin Hansen nærmer seg kjendisstatus etter fire bokutgivelser og utallige omtaler i riksdekkende og lokale medier.

  • Av Ann-Mari Henriksen

- Jeg vil bringe lyst til å lage mat ut til folket. Det er også viktig å drive ren folkeopplysning om våre ville jakt- og fiskeressurser, forteller Finn Edvin Hansen og understreker at råvarer blir til de lekreste retter basert på norske mattradisjoner.

 

Sentral fagperson
Kolleger beskriver Finn Edvin som en svært dyktig kokk, kunnskapsrik fagperson og en stor pedagog. – Jeg har snart vært lærer på Åssiden videregående i 20 år. Jeg kom hit fordi jeg ville jobbe med ungdom og fordi jeg ville undervise, sier Finn Edvin Hansen. Samtidig har han tid til andre engasjement, for eksempel som ivrig jeger og fisker og som fast matspaltist i tidsskriftet Jakt & fiske.

 

Vilt og fisk på menyen
Finn Edvins siste bok er skrevet i samarbeid med redaktøren i Jakt & fiske. Boka som har tittelen "Vilt og fisk på menyen", var månedens bok i Bokklubben i juli og har hittil solgt i mer enn 6.000 eksemplarer. Siste utgave av gratismagasinet "Glad i mat" omtaler både Finn og oppskrifter fra boka, bladet har et opplag på 400.000.


Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.