Lier, Røyken og Hurum fikk smaken på et yrke

Interesserte ungdomsskoleelever i Lier, Røyken og Hurum fikk en smaksprøve på verdens mest internasjonale yrke i uke 3.

Elever og lærere fra restaurant- og matfag tok med seg råvarer og nødvendig utstyr for å lage en spennende meny sammen med interesserte ungdomsskoleelever i de tre kommunene. – Vi har satt sammen en moderne og internasjonal meny, en tapas, som ungdomsskoleelevene tilberedte, serverte og spiste sammen oss, forteller lærer Randi Støver.

Randi og tre elever fra VG2 besøkte Røyken ungdomsskole. - Det var kjempehyggelig på Røyken ungdomsskole, elevene var interesserte og jobbet bra sammen med våre VG2-elever, sier Randi Støver og understreker at det er lett å få god kontakt med ungdommene under besøk på deres egen skole. I denne runden var det Tranby, Stoppen, Lierbyen/Sylling, Røyken, Spikkestad, Slemmestad og Grytnes ungdomsskoler som fikk besøk.

Menyen besto av kjøttboller og salsa, ekte pesto, spicy kyllingklubber, buchetta og potetsalat. Ungdomsskoleelevene fikk sitt eget profesjonelle forkle og en kokkehatt til odel og eie.

Norges beste undervisningsbygg
Totalrenoveringen av bygg F gjør at avdelingen må være kreativ for å presentere sitt fag og mulige yrkes- og utdanningsmuligheter. Til skolestart i august 2009 står Norges flotteste undervisningsbygg for restaurant- og matfagene klart for elevene.

Nedleggelsen av restaurant- og matfagklasser ved Lier vgs gjør at Åssiden er eneste alternativ i nedre Buskerud for ungdom som ønsker seg en utdanning i verdens mest internasjonale yrke.

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.