Leksehjelp fra Røde Kors

Buskerud Røde Kors skal tilby ukentlig leksehjelp til alle elever ved Åssiden vgs. Tilbudet starter i uke 41.

Leksehjelpen vil holde åpent i A-bygget fra kl. 15.00 til kl. 18.00 en fast dag i uka, sannsynligvis onsdager. - Vi har arrangert leksehjelp til ungdomsskoleelever i fire år, og regner med at mange gjerne vil fortsette med tilbudet når de går over i videregående skole, forteller Maria Besseberg i Røde Kors.

For kropp og sjel...
- En brukerundersøkelse vi har gjennomført viser stor interesse for tilbudet. Undersøkelsen viser at det er størst behov for hjelp til matematikk, engelsk og norsk. Elevene vil også få litt å spise som en del av opplegget, sier Besseberg og understreker at oppmøte er helt frivillig og at tilbudet både gjelder for elever som trenger hjelp for å bestå fag og elever som jobber systematisk mot toppkarakterer.

Stor dugnadsvilje
- Vi trenger kvalifiserte frivillige leksehjelpere som kan bruke noen timer en gang i uka eller annenhver uke for å hjelpe ungdom til å forbedre sine karakterer. Det viser seg at dugnadsviljen er stor når det kommer å hjelpe barn og ungdom å lykkes i skolen, sier Maria Besseberg optimistisk.

Finansiert av Buskerud fylkeskommune
Leksehjelpen er et prøveprosjekt med leksehjelp for elever i de videregående skolene i Drammen, Ringerike og Kongsberg, og Hovedutvalget for utdanning (HUU) har totalt bevilget kr. 550.000,- kroner til dette formålet. Målet er å redusere frafallet fra videregående utdanning.

Både Åssiden og Drammen videregående skole har oppstart av tiltaket nå i høst.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.