Kunst + tannhelse = sant

Elevene på VG3 tannhelsesekretær har besøkt Vigelandsparken, Henie Onstad-senteret og Rikshospitalet for å lære om estetikkens betydning for helse og velvære.

Det er flere grunner til at VG3 tannhelsesekretær har fordypet seg i estetikk, service og universell utforming. – Prosjektet handler om at vi påvirkes av hvordan vi har det rundt oss. Barn forbinder kanskje sterilt hvitt med ubehagelige legebesøk, mens eldre mennesker har negative erfaringer fra tannlegebesøk i sin ungdom. Ved å utvikle harmoniske omgivelser, vil klientene våre fokusere mindre på det negative, forteller Døngul Ekiz (19) fra 3TAA.

Modellbygging
Resultatet av prosjektet er utforming av modeller av to ulike tannklinikker som elevene har laget i samarbeid. De ti elevene i undervisningsgruppen har utnyttet ulike materialer, for eksempel papp, maling, lys, stoffer og planter.

Gjennom prosjektet har jentene lært hva estetikk, service og framtreden betyr for trygghet og trivsel, de har lært om god pasientservice og å kunne arbeide etter prinsipper for universell utforming av produkter og tjenester.

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.