Kunnskap gir superkrefter

Årets Operasjon dagsverk (OD) skal gå til opplæring av 100.000 jenter i Bangladesh.

Prosjektet skal gi 100.000 jenter muligheten til å gjennomføre en opplæring som strekker seg over ett år. De skal få lære mer om sine rettigheter, få en utdannelse og muligheten til å unngå å bli utnyttet ved at de kan skaffe seg selv inntekter.

Medieelever i Bangladesh
Hilde-Solveig T. Johnsen (18) og Ida Nordmark (17) har vært i Bangladesh som en del av sitt arbeide i KFUK/KFUM. De orienterte sine medelever ved avdeling for medier og kommunikasjon om situasjonen i det lille, folkerike landet i skyggen av India. Jentene har engasjert seg i Bangladesh i flere år, og de er glade for at nettopp Bangladesh er i sentrum for årets innsamlingsaksjon.

- Pengene vi samler inn under OD kommer svært godt med. Og midlene kommer også frem til de som trenger det, det har vi sett med egne øyne, fortalte Hilde-Sol og Ida. Etter å ha sett hvordan tilværelsen er for jenter i Bangladesh har de lært mer om seg selv. De verdsetter også i enda større grad ting vi tar som en selvfølge i Norge, for eksempel tilgang til rikelig med rent vann.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.