Interaktivt teater med sterkt innhold

Elever på VG2 deltok på et spesielt interaktivt teater kalt Involve Yourself i uke 47. Elevene fikk innsikt i livet til unge på flukt, hva de flykter fra og hvor mange det faktisk dreier seg om.

Metodene som ble brukt var blant annet skjult teater, etisk løgn og humor, og verken elever eller lærere hadde full innsikt i hva som skulle skje. I etterkant ble det gjennomført workshops med temaer fra forestillingen. Tilbakemeldingene var positive.

- Det er ikke første gang vår skole er med på dette. Det dreier seg om å få engasjert ungdom, og problemstillingene som ble tatt opp var saker som vi jobber med samfunnsfag, som nord-sør forhold, krig og overgrep og flyktninger. Involve Yourself brukte sterke virkemidler for å få ungdommene til å bry seg, til å få empati med de som er rammet, og engasjere dem, forteller fagkoordinator May Britt Baadstø.

Menneskerettigheter
Det overordnete målet for felleskampanjen Involve Yourself er å vekke interesse for nord/sør-spørsmål, menneskerettigheter og FNs tusenårsmål. Involve Yourself er en ikke-kommersiell aktør som drives av 6 humanitære organisasjoner, bl.a. Røde Kors Ungdom og Redd Barna Ungdom. Formålet er å øke ungdoms kunnskap og engasjement rundt humanitære forhold i andre deler av verden.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.