Funn av hasj på skolen

Skoleårets første narkotikaaksjon ble gjennomført i uke 49. - Dessverre ble det gjort beslag av hasj i en klasse, forteller rektor Dag Siljan.

Tre av skolens bygninger ble besøkt av fem politifolk med narkotikahund. Både klasserom og garderober ble undersøkt. - Dessverre ble det gjort beslag av noen brukerdoser hasj i en klasse. Selv om vi ikke vet om omsetning skulle skje her på skolen, ser vi svært alvorlig på saken, sier Dag Siljan.

To elever ble tatt med til politiet for avhør, og saken blir behandlet som en politisak. Fra skolens side behandles saken som en disiplinærsak med grunnlag i skolereglementet.

Elevrådsleder takket
Som tidligere år stod elevrådet bak ønsket om å gjennomføre denne typen undersøkelser. Elevrådsleder Martin Stensland takket politiet for en ryddig og gjennomført aksjon. Elevgruppene som fikk besøk av politiet opplevde også at det hele gikk rolig og ordentlig for seg.

Flere år siden sist
- Det er første gang på flere år at det blir gjort beslag på skolen, og vi er selvfølgelig skuffet. Elevene, som er 16 og 17 år, vil få en reaksjon fra politiet, slik at de skjønner alvoret i saken. Skolen vil følge opp med å opprette kontakt med hjelpeapparatet, avslutter Siljan.

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.