Fem intensive dager i Praha og Berlin

Begge klassene VG3 medier og kommunikasjon var på felles studietur til Praha og Berlin i uke 46. Turen omfattet også et besøk i Theresienstadt konsentrasjonsleir.

Elevene dro til Praha med fly mandag. Besøket i byen var preget av et omfattende program, blant annet møte med norsk journalist bosatt i Praha, konsert på Palace Akropolis, guidet tur i Praha gamlebyen og slottet Hradcany, omvisning i Barrandov filmstudio og et besøk hos fotografen Standa Merhout i hans fotostudio.

Terezin konsentrasjonsleir
- Onsdag dro vi med egen buss fra Praha til Berlin. På turen stoppet vi for å besøke Terezin, eller Theresienstadt konsentrasjonsleir. Det var en sterk opplevelse, forteller medielærer Arne Valen. Valen har selv bodd mange år i Tjekkia. Oppholdet i Berlin var heller ikke noe hvilehjem, elevene besøkte film- og TV-museet på Potsdammer Platz, lunsj med videokunstner Ivar Smestad og dokumentarfilmskaperen Ina Pilla, besøkte Checkpoint Charlie Muséet og restene av Berlinmuren. Fredagen var satt av til individuelt program.

Koblet til læreplan for fag
- Vi kan fint forsvare å bruke en hel uke på en slik tur fordi fokuset er på elevenes læring. Gjennom forarbeidet, selve reisen og utvikling av et magasin i etterkant, har elevene dekket flere kompetansemål i felles programfag og fordypning i mediefag, samt i norsk- og historiefaget, understreker Arne Valen.

Frivillig og billig
Studieturen var helt frivillig. Likevel deltok samtlige i 3MKA og 3MKB, med unntak av en elev som ikke kunne dra pga sykdom. Prisen var også overkommelig. Fem dagers reise, opphold og transport mellom Praha og Berlin kom på i underkant av 3000,- kroner per elev. Og ryktene sier at det er litt penger til overs til en sosial begivenhet her hjemme på et senere tidspunkt.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.