Ett års forberedelse til videregående

Femten ressurssterke ungdommer med kort botid i Norge gjennomfører et helt spesielt forberedende skoleår før vanlig videregående opplæring.

- Hovedmålet er å utvikle et tilpasset forberedende 1-årig opplæringstilbud slik at muligheten for å fullføre videregående opplæring økes, forteller kontaktlærer Solfrid Kvam Hole. Klassen har 15 minoritetsspråklige elever i alderen 16-18 år, alle med kort botid i Norge. Elevene kommer fra Polen, Thailand, Somalia, Tsjetsjenia, Somalia, Burma, India og Irak og mer enn 12 forskjellige språk er representert.

Norskopplæring i sentrum
Norskopplæring står sentralt i ulike opplæringsarenaer og i praktisk arbeid. - Det er viktig å lære godt norsk før vi begynner på vanlig videregående. Målet er å bli veldig flinke! Vi vil kunne alle de viktigste ordene, forteller irakiske Chawan Mousq (16 år) og Deepika Bhatt (17 år), opprinnelig fra India. Elevene understreker at de har et veldig hyggelig klassemiljø, at de hjelper hverandre, og at de fleste har konkrete yrkes- og utdanningsplaner allerede.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.