Elever sminker profesjonelle operasolister

Tretten elever fra VG2 frisør får ansvaret for teatersminke, hår og parykker under hovedattraksjonen i Drammens første operafestival: Giuseppe Verdis La Traviata. Forestillingen går i perioden 10. – 17. oktober.

Elevene får ansvar for én solist og to kormedlemmer hver. Disse skal sminkes tilbake til år 1870 – 1880. I tillegg til ansvaret for sminke og hår, har elevene også ansvar for påkledning og sceneskifter.

- Det blir totalt seks forestillinger i på hovedscenen i Drammen teater i perioden 10. – til 17. oktober. Åtte profesjonelle operasangere skal fylle solistrollene, støttet av det lokale Drammen operakor. Elevene får ekte virkelighetsnær opplæring, de må garantert mestre både stress og uforutsette hendelser, forteller Per Arthur Christensen. Per Arthur er selv både operakormedlem, lærer og initiativtaker til elevenes innsats i operafestivalen.

Profesjonell opplæring
Profesjonelle Kati Sjøgren skal gi de 13 elevene opplæring i teatersminke uken før forestillingen. Elevene skal arbeide fra kl. 16.00 og til forestillingens slutt så lenge forestillingen går, og kveldsarbeidet blir avspasert på et senere tidspunkt. De deltakende frisørelevene har frivillig valgt å være med på begivenheten som omtrent kommer til å ta 50 timer fra faget Prosjekt til fordypning.

Del av operafestival
La Traviata handler om en luksusprostituert, og er en av verdens mest kjente og populære operastykker. Selve festivalen arrangeres av Drammen Musikkteater, som er en sammenslåing av Drammen Byorkester og Drammen Operakor.
Alle som er interessert i opera eller har lyst til å se resultatet av jentenes innsats på bakrommet, kan kjøpe billetter i Drammen teater.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.