Eksklusiv invitasjon til Obama-festen

Tidligere elev David Smith (22) deltar på Barack Obamas innsettelsesfest i uke 4. Bakgrunnen for invitasjonen er et internasjonalt diplomatikurs for ungdom, som Åssiden vgs delfinansierte mens David var elev her.

  • Av Ann-Mari Henriksen

Deltakelsen i Global Young Leaders Conference (GYLC) i 2003 har nå gitt David inngangsbillett til en av tidenes store historiske begivenheter, innsettelsen av president Barak Obama. Les mer i Dagbladet om Davids invitasjon, klikk her

Den tidligere eleven ved avdeling for medier og kommunikasjon skal også dekke selve innsettelsen live for Dagbladet, les mer om dette her!


Skolen sponser også i 2009
- Også i år får våre elever tilbud om å delta i denne lederskapskonferansen for ungdom. Det er en tradisjon vi har hatt siden 2002. Davids unike opplevelser denne uken inspirerer helt sikkert andre elever til å engasjere seg i internasjonale spørsmål generelt og i GYLC spesielt, forteller rektor Dag Siljan som syns det er stas at David får delta på den amerikanske presidentens innsettelsesfest på bakgrunn av et opplegg sponset av skolen.


Hva er GYLC?
GYLC er et internasjonalt kurs for å utvikle lederegenskaper hos unge ledere. Det fokuseres på forskjellige globale spørsmål, inkludert kommunikasjon, diplomati, fred og sikkerhet, økonomi, internasjonale lover og menneskerettigheter, og rollen til FN.

I løpet av et 10 dagers opphold besøker deltakerne blant annet FN, Verdensbanken og Det hvite hus for å få innblikk i internasjonalt diplomati. Ungdommer fra hele verden deles inn i grupper som skal representere hvert sitt land og oppgaven er å diskutere internasjonale konflikter. Målet er komme frem til enighet, en resolusjon. Konferansen er formell, blant annet må alle gutter går med dress og slips, jentene skal helst i drakt eller skjørt. Ingen bare skuldre er tillatt.

 

Den amerikanske kongressen er arrangør av begivenheten. Les mer om GYLC her!


Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.